Бисквити с течен шоколад
Здравейте, кулинарчовци!
Представям ви маслени бисквити, пълни с течен шоколад. Свършиха за отрицателно време. Правят се лесно и са много сполучливи.
- 125 гр масло
- 200 гр захар
- 2 яйца
- есенция ванилия
- 400 гр брашно
- 1 ч.л. сода
- около 12 ч.л. течен шоколад
Оставете маслото предварително да се размекне. Прибавете към него захарта и разбийте добре с миксер. При тях слагате яйцата и ванилията до получаване на еднородна смес. В отделна купа разбъркайте пресятото брашно със сода. Половината от тях добавете към маслената смес. Разбъркайте добре с лъжица и изсипете останалото от сухата част. Полученото тесто трябва да бъде нелепкаво, така че, може да добавите още брашно при нужда.
Взимате по едно топченце и го разстилате, като за мекици, на големите колкото дланта или малко повече от нея, по ваша преценка. В средата се слага около ч.л. течен шоколад и събирате внимателно краищата към средата, но не натискайте много, за да не излиза шоколадът. Получават се топчета, които редите в тава с събраната част надолу, за да не се отвори при печене. По желание може да сложите и повече шоколад, или по-малко.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 12-14 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар