сряда, 15 юли 2015 г.

Бисквити с течен шоколад

Бисквити с течен шоколад



Здравейте, кулинарчовци!
Представям ви маслени бисквити, пълни с течен шоколад. Свършиха за отрицателно време. Правят се лесно и са много сполучливи.

  • 125 гр масло
  • 200 гр захар
  • 2 яйца
  • есенция ванилия
  • 400 гр брашно
  • 1 ч.л. сода
  • около 12 ч.л. течен шоколад



Оставете маслото предварително да се размекне. Прибавете към него захарта и разбийте добре с миксер. При тях слагате яйцата и ванилията до получаване на еднородна смес. В отделна купа разбъркайте пресятото брашно със сода. Половината от тях добавете към маслената смес. Разбъркайте добре с лъжица и изсипете останалото от сухата част. Полученото тесто трябва да бъде нелепкаво, така че, може да добавите още брашно при нужда.

Взимате по едно топченце и го разстилате, като за мекици, на големите колкото дланта или малко повече от нея, по ваша преценка. В средата се слага около ч.л. течен шоколад и събирате внимателно краищата към средата, но не натискайте много, за да не излиза шоколадът. Получават се топчета, които редите в тава с събраната част надолу, за да не се отвори при печене. По желание може да сложите и повече шоколад, или по-малко.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 12-14 минути.



Няма коментари: