неделя, 24 май 2015 г.

Орео тарт с плодове без печене

Орео тарт с плодове без печене






                         Здравейте, кулинарчовци!
В последно време, много популярен стана този тарт с бисквити ''Орео''. Бърз за изпълнение, малко продукти и след около 2 часа може да се консумира.

  • 330гр бисквити "Орео"
  • 125гр масло
  • 200мл течна сладкарска сметана
  • 200гр млечен шоколад
  • 100гр черен шоколад
  • плодове по избор


Слагате маслото на водна баня, за да се разтопи. През това време смилате бисквитите в чопър до много ситно, без да има по-големи парченца. След което прибавяте вече разтопеното масло в чопъра при вече наситнените бисквити и пускате за няколко секунди, колкото да се смеси добре.

Изсипвате всичко във форма за тарт или ако нямате, може и в такава със свалящи се стени. Моята е с диаметър около 30см. Оформята основата на сладкиша от сместа, като си помагате с лъжица. Трябва да се изравни хубаво.

Загрявате сметаната на водна баня, не е нужно да ври, само да е топла, за да може да се разтопи шоколада. След достигане на желаната температура, пускате начупените на парченца шоколади. Разбърквате, докато се получи еднородна смес. Добре е това да става бързо, за да не изстива. Изсипвате върху вече оформената бисквитена основа. 

Нарязвате плодове и украсявате. Първият път го направих изцяло с банани, но смятам, че с ягоди е много по-хубаво. Подходящи са по-воднисти и кисели плодове, например киви, ягода, портокал, дори мисля, че и с пъпеш ще е интересно! 

Прибирате в хладилник за около 2 часа, колкото да стегне шоколада и е готов за консумация!



Няма коментари: