събота, 30 май 2015 г.

Кейк с пудингов пълнеж

Кейк с пудингов пълнеж



Здравейте, кулинарчовци!
Споделиха ми една интересна рецепта за кейк с пудинг, която се оказа много вкусна.

За кейка:
  • 3 яйца
  • 250 гр. захар
  • 80 мл прясно мляко
  • 80 мл олио
  • 200 гр. брашно
  • 2 с.л. какао
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
За крема:
  • 2 пудинга - шоколад и ванилия
  • 1 л. прясно мляко
  • 8 с.л. захар

Яйцата и захарта се разбиват до получаване на пяна. Добавяте прясното мляко и олиото. Брашното, какаото и бакпулвера се пресяват заедно и се разбиват с яйчената смес. За аромат сложих ванилия.

Използвах правоъгълна тавичка - 40х20, която е намаслена. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовия кекс се оставя да изстине добре. След това се издълбват хубави дупчици до дъното на тавата. Може да използвате уред за изтърбушване на чушки, но аз и с лъжица се справих. 

Приготвяте ваниловия пудинг по указанията на опаковката. Когато е готов, запълвате издълбаните дупки с него. По същия начин правите и шоколадовия, който изливате по цялата повърхност на кекса. Най-отгоре поръсвате с извадения кекс от дупчиците. Може да използвате пудинг по желание или само с един вид.

Десерта се оставя да изстине добре, за да стегне пудингът. Най-добре цяла нощ.



Няма коментари: